Acest site foloseste cookies.Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Tratamente naturiste pentru arsuri

arsuri-tratate-cu-cartofiCand  cineva a suferit o arsura, fie in gospodarie (la aburi, la soba, cu fierul de calcat etc.) sau in activitatile de zi cu zi legate de meseria sa, cei din jur  incearca  a-i da primul ajutor. Pentru cazurile mai simple, exista retete ce se pot rezolva fara complicatii:

– Se curata un cartof decoaja, se rade si se pune pe arsura. Alina durerea si ajuta la vindecare.

– Se inmoaie un tampon curat de vata in ulei de in si se pune pe locul afectat de arsura.

– Pe o bucata de panza alba curata, se intinde miere de albine, se infasoara in jurul arsurii, se lasa doua ore, apoi se repeta procedura, schimband panza si punand din nou miere.

– Se ia o frunza de varza cruda, o strivesc cu un sucitor de lemn pe o planseta, iau zeama de la varza,  sparg un ou si pun peste zeama de varza cruda albusul, le amestec si din cand in cand tamponeaza portiunea de piele afectata de arsura.

– Pentru ranile provocate de focul deschis sau de oparirea cu apa clocotita sau aburi, se pun comprese cu flori si frunze (bine spalate) de galbenele.

Daca este toamna tarzie, sau iarna, se folosesc frunze si flori de galbenele uscate, care se inmoaie in apa rece si se pun apoi pe rana.

– Pentu a evita formarea basicilor la o arsura, se pun comprese cu lapte rece.

– Pentru vindecarea arsurilor (rani deschise) cel mai “sfant” mijloc este uleiul de sunatoare.

Intr-o sticla se pun flori de sunatoare, se toarna ulei (de preferat ulei de in) pana se acopera nivelul plantelor,se tine sticla doua saptamani la un loc luminos si calduros. Se strecoara apoi si se pasteaza in sticlute curate in farmacia casei. Se foloseste la nevoie pentru ranile produse de arsuri.

Comentezi?

 

— obligatoriu *

— obligatoriu *